(DRAMMEN) Ved Lychepaviljongen på Marienlyst har Drammens Museum anlagt en japansk have. En kunstnerisk, minimalistisk tolkning av naturens skjønnhet - et sted for ettertanke.
Den japanske haven ble anlagt i 2013 og er åpen hver dag og følger museets åpningstider. Besøkende kan følge hvordan landskapet endrer seg ved de skiftende årstidene.
Museet ønsker med dette å sette et samtidspreg på museumsparken. En japansk have er det naturlige valg sett i sammenheng med samtidens nymodernisme i arkitekturen og dennes videreføring av japansk enkelhet og eleganse.
Haven er et sted for kunstopplevelse og kontemplasjon. Den inneholder en åpen utsiktsveranda der publikum kan sitte under tak, og oppleve de forskjellige kvalitetene som oppstår ved skiftende årstider. Subtil belysning gjør den attraktiv for publikum også i mørketiden.
Dette er en kunstform, med røtter 1000 år tilbake, opprinnelig fra Kina, og rendyrket i Japan. Prinsippene er enkle og universelle, og fungerer like godt i Norge som i Japan. Det handler bl.a. om å se essensen av estetikken i naturen, kunsten å forenkle, for så å gjenskape elementene proporsjonalt, balansert og harmonisk.
Haven blir et sted for kunstopplevelse og kontemplasjon. Den inneholder en åpen utsiktsveranda der publikum kan sitte under tak, og oppleve de forskjellige kvalitetene som oppstår ved skiftende årstider. Subtil belysning gjør den attraktiv for publikum også i mørketiden.
Drammens Museum har bedt hagedesigner og anleggsgartner Åsmund Bergwitz om å tegne og bygge haven spesielt for Drammens Museum. Bergwitz er grunnlegger av Hole Artcenter, har studert havekunst i Japan, og har siden 1992 tegnet og anlagt japansk inspirerte hager i Norge.
Åpningstider
Utstillingene i Museumsbygningen, Lychepaviljongen og kafeen følger museets åpningstider. Lystgården Marienlyst er ikke åpen for publikum, men den kan besiktiges utenfra. Vi anbefaler en tur i den historiske 1700-talls hagen som har blitt rekonstruert og ført tilbake til fordums prakt.
Drammens Museum
Konnerudgt. 7, 3045 Drammen
Telefon: +47 32 20 09 30
E-post: post@drammens.museum.no
Webside: drammens.museum.no