Nettmagasinet FRIMINUTT

DÜSSELDORF: En sjarmerende tysk ølperle DÜSSELDORF: En sjarmerende tysk ølperle (DÜSSELDORF) Han balanserer sine utallige velfylte glass mellom høye bord og tørste gjester, kelneren på kneipa Uerige i Düsseldorf. Det er mange gjester som skal slukke tørsten. Jeg er en av dem. Av Øyvind Risvik. 


JAN ANDERS ARNEBERG: Han overlevde Åsta-ulykken JAN ANDERS ARNEBERG: Han overlevde Åsta-ulykken (HAMAR) Togene kolliderte ved Åsta stasjon, kl 13.12.35 i 2000. 19 mennesker omkom. 69 overlevde. Jan Anders Arneberg var en av dem. Her er hans historie. Av Øyvind Risvik 


GHETTO NUOVO: Det jødiske livet i Venezia GHETTO NUOVO: Det jødiske livet i Venezia (VENEZIA) Bli med til Ghetto Nuovo, tragediens bydel i Venezia. Ghettoen ble opprettet i 1516 og markeres med en 500 års utstilling om det jødiske livet i Venezia. Av Øyvind Risvik. 


MITT LIV SOM ØYVIND: Jeg ville bli som Sonny Liston MITT LIV SOM ØYVIND: Jeg ville bli som Sonny Liston

(DRAMMEN) Har du ingen idrettshelter som kan holde hjerteinfarktet unna, spurte fastlegen. Dum som jeg er svarte jeg: bokseren Sonny Liston. Dagen etter tok jeg boksetimer hos Harald i Tønsberg. 

 


ESPEN HAAVARDSHOLM: Morfar Martin Linge var min store helt ESPEN HAAVARDSHOLM: Morfar Martin Linge var min store helt (OSLO) Krigshelten Martin Linge var Espen Haavardsholms morfar. - Hvis han hadde fått leve, hadde han ikke likt alle de som solte seg etter krigen, av en innsats de ikke var med på. Av Øyvind Risvik. 


HEIDI KØHN: Min vei tilbake til livet HEIDI KØHN: Min vei tilbake til livet (OSLO) Heidi Køhn mistet mann og sønn i tsunamien i Thailand i 2004. «Hvor er mine? Hva kan ha hendt dem? Er dette virkelig? Skjer det? Eller er det bare en drøm?» 


WILLIAM KRISTOFFERSEN I OLE IVARS: Pia, du gir drømmen min mening WILLIAM KRISTOFFERSEN I OLE IVARS: Pia, du gir drømmen min mening (RÅHOLT) William Kristoffersen i Ole Ivars på 65 år er gift med 17 år yngre Pia. - Vi er som resirkulerte tenåringer, fulle av pågangsmot og iver. Av Øyvind Risvik. 


JULENS SØTE FRISTELSER: Hjemmelagde godterier JULENS SØTE FRISTELSER: Hjemmelagde godterier (DRAMMEN) Julen er høytiden for delfiakake, julebrownies, risboller, julekarameller, brente mandler og juleterte med frukt. Av Øyvind Risvik. 


KEITH RICHARDS: Verdens beste gitarist KEITH RICHARDS: Verdens beste gitarist

(HØNEFOSS) Keith Richards i Rolling Stones fyller 73 år i dag. På Hønefoss sitter pølsemaker Arne Vidar på pølsefabrikken sin. Han er en lidenskapelig fan av Rolling Stones og gitaristen Keith Richards. Her er Arne Vidars egen Stoneshistorie. Av Øyvind Risvik.

 


JO VESTLY: Anne-Cath. var hele Norges mormor JO VESTLY: Anne-Cath. var hele Norges mormor

(MJØNDALEN) Jo Vestly er sønnen til hele Norges mormor, Anne-Cath. Vestly. - Jeg har er en sterk evne til å identifisere meg med andre, en god egenskap jeg er glad jeg har arvet. Av Øyvind Risvik.

 


THORBJØRN EGNER: Stemmen fra barndommen THORBJØRN EGNER: Stemmen fra barndommen

(OSLO) Thorbjørn Egner formet meg. Å møte ham var som å stå ansikt til ansikt med barndommen. – Den viktigste leveregelen er klar, sa han, - vi må prøve å forstå hverandre. Det er toleranse i sin enkleste form.

Av Øyvind Risvik. 


TROND BLINDHEIM: John Lennon – prins fra en fremmed planet TROND BLINDHEIM: John Lennon – prins fra en fremmed planet (NESODDEN) Stor kunst er alltid større enn selve livet. Jesus døde på korset for oss. John Lennon døde også for oss – den 8. desember 1980. Av Øyvind Risvik. 


MARIE TAKVAM: Mor – på godt og vondt MARIE TAKVAM: Mor – på godt og vondt (OSLO) Mor klarte ikke å fylle morsrollen da hun fikk problemer med å håndtere sitt eget liv, forteller NRKs politiske kommentator Magnus Takvam. Forfatteren Marie Takvam ble født 6. desember for 90 år siden. Av Øyvind Risvik. 


EYVIND HELLSTRØM: En kamp for å overleve EYVIND HELLSTRØM: En kamp for å overleve (OSLO) Kokken Eyvind Hellstrøms barndom var nøktern og uten de store matopplevelsene: - Det var ikke mye indrefilet på våre fat. Det var aller helst lungemos. 2. desember fyller han 68 år. Av Øyvind Risvik. 


MAGNE RAUNDALEN: Oss tussete besteforeldre imellom MAGNE RAUNDALEN: Oss tussete besteforeldre imellom (OSLO) Magne Raundalen er stolt medlem av Det Kongelige Selskap For Tussete Besteforeldre, sammen med Kong Harald og Dronning Sonja. Der vil jeg også være medlem. Av Øyvind Risvik. 


MITT LIV SOM ØYVIND: Mine 30 sekunder med Tina MITT LIV SOM ØYVIND: Mine 30 sekunder med Tina

(GØTEBORG). Da Tina Turner smilte hjertelig og ventet på neste spørsmål, begynte jeg å hyperventilere. Jeg skalv så  fælt at pennen forsvant innunder en sofa. Jeg hadde et 30 sekunders møte med Tina Turner. Av Øyvind Risvik.

 


LEIF JUSTER: Pappa bak latteren LEIF JUSTER: Pappa bak latteren (OSLO) Far ble en ensom mann, sier datteren Siri Juster, det var moro å bli betraktet som hans venn, men det var ofte av ren egoisme. Av Øyvind Risvik. 


KARI GJÆRUM: Kjærligheten er viktigst KARI GJÆRUM: Kjærligheten er viktigst (OSLO) Sangerinnen Kari Gjærum var 33 år, og Runar var 21, det var nesten tretten år mellom dem. Den aldersforskjellen var bare pirrende. Av Øyvind Risvik.
 


GEIR OG LILLEBA BØRRESEN: Tenninga er der fremdeles GEIR OG LILLEBA BØRRESEN: Tenninga er der fremdeles (ASKER) Smurfen, Labbetussen og Max Mekker-Geir Børresen fornekter aldri barnet i seg. Og han er like forelsket i kona Lilleba, som for 50 år siden. Av Øyvind Risvik. 


PER-MATHIAS HØGMO: Slik takler han kritikken PER-MATHIAS HØGMO: Slik takler han kritikken

(OSLO) Man må forsøke å håndtere nederlag på en konstruktiv måte, ikke føle bitterhet og ikke bli skremt. For noen år siden gikk Per-Mathias Høgmo på den mye omtalte veggen. Han så begrensningene istedenfor mulighetene. 16. november 2016 trakk han seg som landslagstrener i fotball. Av Øyvind Risvik.

 


«« First |1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 | Last ››   

VisitDRAMMEN


Telefon 32 23 40 70
Mobil 95 07 48 51

Epost post@visitdrammen.no

Redaksjonen

Øyvind Risvik 

Telefon + 47 909 11 326 
mail@risvikmedia.no

Annonser

Geir Dahl

Telefon + 47 950 74 851

post@visitdrammen.no


Geir Dahl 
Telefon +47 950 74 851
Epost post@visitdrammen.no

Geir Dahl 
Telefon +47 950 74 851
Epost post@visitdrammen.no

Visit Media AS

Tlf 977 50 909

Epost post@visitdrammen.no
Web visitdrammen.no