Nettmagasinet FRIMINUTT

KEITH RICHARDS: Verdens beste gitarist KEITH RICHARDS: Verdens beste gitarist

(HØNEFOSS) Keith Richards i Rolling Stones fyller 73 år i dag. På Hønefoss sitter pølsemaker Arne Vidar på pølsefabrikken sin. Han er en lidenskapelig fan av Rolling Stones og gitaristen Keith Richards. Her er Arne Vidars egen Stoneshistorie. Av Øyvind Risvik.

 


JO VESTLY: Anne-Cath. var hele Norges mormor JO VESTLY: Anne-Cath. var hele Norges mormor

(MJØNDALEN) Jo Vestly er sønnen til hele Norges mormor, Anne-Cath. Vestly. - Jeg har er en sterk evne til å identifisere meg med andre, en god egenskap jeg er glad jeg har arvet. Av Øyvind Risvik.

 


THORBJØRN EGNER: Stemmen fra barndommen THORBJØRN EGNER: Stemmen fra barndommen

(OSLO) Thorbjørn Egner formet meg. Å møte ham var som å stå ansikt til ansikt med barndommen. – Den viktigste leveregelen er klar, sa han, - vi må prøve å forstå hverandre. Det er toleranse i sin enkleste form.

Av Øyvind Risvik. 


TROND BLINDHEIM: John Lennon – prins fra en fremmed planet TROND BLINDHEIM: John Lennon – prins fra en fremmed planet (NESODDEN) Stor kunst er alltid større enn selve livet. Jesus døde på korset for oss. John Lennon døde også for oss – den 8. desember 1980. Av Øyvind Risvik. 


MARIE TAKVAM: Mor – på godt og vondt MARIE TAKVAM: Mor – på godt og vondt (OSLO) Mor klarte ikke å fylle morsrollen da hun fikk problemer med å håndtere sitt eget liv, forteller NRKs politiske kommentator Magnus Takvam. Forfatteren Marie Takvam ble født 6. desember for 90 år siden. Av Øyvind Risvik. 


EYVIND HELLSTRØM: En kamp for å overleve EYVIND HELLSTRØM: En kamp for å overleve (OSLO) Kokken Eyvind Hellstrøms barndom var nøktern og uten de store matopplevelsene: - Det var ikke mye indrefilet på våre fat. Det var aller helst lungemos. 2. desember fyller han 68 år. Av Øyvind Risvik. 


MAGNE RAUNDALEN: Oss tussete besteforeldre imellom MAGNE RAUNDALEN: Oss tussete besteforeldre imellom (OSLO) Magne Raundalen er stolt medlem av Det Kongelige Selskap For Tussete Besteforeldre, sammen med Kong Harald og Dronning Sonja. Der vil jeg også være medlem. Av Øyvind Risvik. 


MITT LIV SOM ØYVIND: Mine 30 sekunder med Tina MITT LIV SOM ØYVIND: Mine 30 sekunder med Tina

(GØTEBORG). Da Tina Turner smilte hjertelig og ventet på neste spørsmål, begynte jeg å hyperventilere. Jeg skalv så  fælt at pennen forsvant innunder en sofa. Jeg hadde et 30 sekunders møte med Tina Turner. Av Øyvind Risvik.

 


MITT LIV SOM ØYVIND: Vi møtte en bauta med rull i nakken MITT LIV SOM ØYVIND: Vi møtte en bauta med rull i nakken

(HORTEN) Hvem som helst kunne bli både forskrekket - og nysgjerrig - når søster Annie dukket opp. Selv vår datter Thea ble det. Annie Skau Berntsen døde 26. november 1992. Tror jeg savner dette rare mennesket… Av Øyvind Risvik.

 


LEIF JUSTER: Pappa bak latteren LEIF JUSTER: Pappa bak latteren (OSLO) Far ble en ensom mann, sier datteren Siri Juster, det var moro å bli betraktet som hans venn, men det var ofte av ren egoisme. Av Øyvind Risvik. 


KARI GJÆRUM: Kjærligheten er viktigst KARI GJÆRUM: Kjærligheten er viktigst (OSLO) Sangerinnen Kari Gjærum var 33 år, og Runar var 21, det var nesten tretten år mellom dem. Den aldersforskjellen var bare pirrende. Av Øyvind Risvik.
 


GEIR OG LILLEBA BØRRESEN: Tenninga er der fremdeles GEIR OG LILLEBA BØRRESEN: Tenninga er der fremdeles (ASKER) Smurfen, Labbetussen og Max Mekker-Geir Børresen fornekter aldri barnet i seg. Og han er like forelsket i kona Lilleba, som for 50 år siden. Av Øyvind Risvik. 


PER-MATHIAS HØGMO: Slik takler han kritikken PER-MATHIAS HØGMO: Slik takler han kritikken

(OSLO) Man må forsøke å håndtere nederlag på en konstruktiv måte, ikke føle bitterhet og ikke bli skremt. For noen år siden gikk Per-Mathias Høgmo på den mye omtalte veggen. Han så begrensningene istedenfor mulighetene. 16. november 2016 trakk han seg som landslagstrener i fotball. Av Øyvind Risvik.

 


SVEIN FINJARN: Popens gudfar SVEIN FINJARN: Popens gudfar (SON) Han kalles popen og rockens gudfar i Norge. Det var hysteriske tilstander da Svein Finjarn dukket opp med gruppa The Beatniks. I dag fyller han 70. Av Øyvind Risvik. 


ANNE MARIE SANDHAUG: Slik fant jeg slekten min ANNE MARIE SANDHAUG: Slik fant jeg slekten min (FREDRIKSTAD) Slik fant jeg mine slektninger. Anne Marie Sandhaug i Fredrikstad oppdaget hvem hun er da hun søkte på nettet. Av Øyvind Risvik


LEONARD COHEN: Han gir Tove fred i sjelen LEONARD COHEN: Han gir Tove fred i sjelen

(DRAMMEN) Leonard Cohen er rett og slett bedre enn medisin. Han er ren terapi, sier Tove Bakken i Solbergelva. I høst kommer Cohen ut med et nytt album, Do You Want It Darker. Av Øyvind Risvik.

 


MITT LIV SOM ØYVIND: Jeg er en fartsgal bestefar MITT LIV SOM ØYVIND: Jeg er en fartsgal bestefar (DRAMMEN) På tre millimeter dyp snø innvier jeg barnebarnet i meienes forunderlige verden. Det spruter gnistregn under dem, de tøffeste kjører fortest. Av Øyvind Risvik. 


JØRGEN LORENTZEN: Svigermors kjærlighet JØRGEN LORENTZEN: Svigermors kjærlighet

(OSLO) Svigermor Tendu har brakt med seg en måte å tenke og være på som er full av kjærlighet, sier kjønns- og  likestillingsforskeren Jørgen Lorentzen. Av Øyvind Risvik.

 


ODD BØRRETZEN: Min hvite prinsesse ODD BØRRETZEN: Min hvite prinsesse (TØNSBERG) Det kunne blitt en samtale om måker, seilbåter, viser og morsomme bøker. Det ble heller en samtale om katter, rare katter. Odd Børretzen døde 3. november for fire år siden, 87 år gammel. Her er mitt siste møte med ham - og kattene… Av Øyvind Risvik. 


MITT LIV SOM ØYVIND: Halloween - gru og grøss og skolebrød MITT LIV SOM ØYVIND: Halloween - gru og grøss og skolebrød

(DRAMMEN) Nå er det halloween. Da kommer ungene i grusomme masker, mye blod og diverse uhygge og skriker "knask eller knep". Det er så uhyggelig at en vanlig medborger kan miste pusten. I 60-åra fantes ikke norsk halloween, da var jeg mest redd for skoleveien. Av Øyvind Risvik.

 


«« First |1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 | Last ››   

VisitDRAMMEN


Telefon 32 23 40 70
Mobil 95 07 48 51

Epost post@visitdrammen.no

Redaksjonen

Øyvind Risvik 

Telefon + 47 909 11 326 
mail@risvikmedia.no

Annonser

Geir Dahl

Telefon + 47 950 74 851

post@visitdrammen.no


Geir Dahl 
Telefon +47 950 74 851
Epost post@visitdrammen.no

Geir Dahl 
Telefon +47 950 74 851
Epost post@visitdrammen.no

Visit Media AS

Tlf 977 50 909

Epost post@visitdrammen.no
Web visitdrammen.no