Nettmagasinet FRIMINUTT

DET NORSKE TEATRET: Den siste kongsfesten DET NORSKE TEATRET: Den siste kongsfesten

(OSLO) Det er slåsskamper, rock og død og fordervelse, fråtsing, fyll og spetakkel. Ikke bare på scenen, men langt opp i seteradene. Før og etter forestillingen må alle danse. Publikum er en del av den utagerende kongsfesten. De som våger, gjør det. Av Øyvind Risvik.

 


SPUTNIK OG SØNNEN TOR AKSEL: Sputnik & sønn SPUTNIK OG SØNNEN TOR AKSEL: Sputnik & sønn

(DRANGEDAL) Jeg er stolt av alt pappa Sputnik har gjort, sier sønnen Tor Aksel, - han har skapt et fenomen, og gleden han sprer rundt seg er enorm. Men han slenger ofte med leppa. 23. april fyller Knut T. Storbukås 75 år. Det er blitt et langt liv som evigunge Sputnik. Av Øyvind Risvik. 

 


ARJA SAIJONMAA: Mitt hjertes puls ARJA SAIJONMAA: Mitt hjertes puls (OSLO) Den finske sangeren Arja Saijonmaa har trykket to menn til sitt hjerte, den greske komponisten Mikis Theodorakis og den norske lyrikeren Andrè Bjerke. - De har musikk og tekster som når både hjerte, sjel og sinn, sa hun. Av Øyvind Risvik. 


DRONNING ELISABETH ER 92 ÅR: Tete a tete med en dronning DRONNING ELISABETH ER 92 ÅR: Tete a tete med en dronning

(OSLO) Jeg går 37 år tilbake. Jeg fikk en invitasjon av dronning Elisabeth: Velkommen til min HMY Britannia. Det gikk ikke uten problemer. 21. april fyller Dronningen 92 år. Av Øyvind Risvik.

 


GERD «GT-SARA» THOREID: Jeg vitset meg til suksess GERD «GT-SARA» THOREID: Jeg vitset meg til suksess

(EIDSVOLL) 83 år gammel debuterte hun. Med sang og godt humør slo Gerd Thoreid gjennom som GT-Sara. Suksessen var at hun aldri øvde. Nå er GT-Sara 94 år og like fresk i farta. Av Øyvind Risvik.

 


EIVOR ØVREBØ: Modell-mammaen EIVOR ØVREBØ: Modell-mammaen (OSLO). Eivor Øvrebø er Norges modellmamma og har ledet modellbyrået Team Models i 52 år, og hun er ei dame med sterke og utfordrende meninger. Hun er for intens for mange. - Folk kan nok misforstå, men det får jeg bare ta. Av Øyvind Risvik. 


LILL-BABS BEGRAVES: Nå har både sorgene og gledene tatt slutt LILL-BABS BEGRAVES: Nå har både sorgene og gledene tatt slutt

(JÂRVSJÔ) Jeg har sagt til mine barn: kommer jeg på Skansen i kortkorte skjørt, med røde kinn og leppestift langt utenfor leppene, da må dere stoppe meg og låse inn meg, sa hun sist gang jeg intervjuet henne. 28. mai begraves Lill-Babs i Järvsjö kirke. Av Øyvind Risvik.

 


MITT LIV SOM ØYVIND: Minner fra kjelleren MITT LIV SOM ØYVIND: Minner fra kjelleren (DRAMMEN) Det var tid for kjellerrydding. Da dukket de underligste ting opp: konas klassebilde og Kjells hilsen i minneboken, visitkort, bryllupstelegram, søndagsskolediplomer og en hel serie med unyttige ting. Av Øyvind Risvik. 


JAN VINCENTS JOHANNESSEN: Glitrende stemninger JAN VINCENTS JOHANNESSEN: Glitrende stemninger (KRISTIANSAND) Jan Vincents Johannessens bokhylle er full av litterære perler. - «Med livet foran seg» av Emilé Ajar er betraktningene så virtuost beskrevet, at jeg gjerne smaker på dem flere ganger. Av Øyvind Risvik. 


KJELL KARLSEN: Norges storband-konge KJELL KARLSEN: Norges storband-konge

(OSLO) Tretten år gammel oppdaget Kjell Karlsen jazzen. Da var han solgt. - Jeg kunne ikke se at det var synd for en metodistgutt å spille jazz. 4. april er det stor konsert i Oslo Konserthus, med Kjell Karlsen og gode venner. Av Øyvind Risvik.

 


MARIT CHRISTENSEN: Livet er ingen dans på roser MARIT CHRISTENSEN: Livet er ingen dans på roser (OSLO) - Humor er en av de viktigste overlevelsesfaktorene, sier Marit Christensen. - Det er de enkle gledene som skaper lykken. Av Øyvind Risvik. 


RUNE GERHARDSEN: Min vanvittige oppvekst RUNE GERHARDSEN: Min vanvittige oppvekst

(OSLO) Jeg hadde mine faste plikter hjemme, jeg måtte holde rommet i orden. Mor kunne ikke bære så mye på grunn av alvorlig beinkreft. Familien Gerhardsen var et fellesskap. Fire ord var viktig i vår familie: familie, nytte, plikt – og mye moro. 

 


VIBEKE SÆTHER: Jeg var et løvetann-barn VIBEKE SÆTHER: Jeg var et løvetann-barn

(OSLO) Jeg vokste opp i et bohemhjem på Villa Gro-Gro. Det humpet og gikk. Jeg var nok et sånt løvetannbarn. For å klare seg i livet måtte Vibeke Sæther ordne opp selv. 17. juni fyller hun 75 år. Av Øyvind Risvik.

 


MITT LIV SOM ØYVIND: Min eneste Oscar MITT LIV SOM ØYVIND: Min eneste Oscar

(HOLLYWOOD) 5. mars gikk Oscarutdelingen av stabelen i Dolby Theatre i Hollywood. 30 år tidligere gikk jeg inne i Oscar-butikk i filmbyen. Hva kan jeg hjelpe deg med? Sa hun og stirret på meg med store blå Hollywood-øyne. Overumplet kjøpte jeg en kopi, en Oscar-kopi. Min eneste Oscar. Av Øyvind Risvik.

 


LIV ARNESEN: Første kvinne alene til Sydpolen LIV ARNESEN: Første kvinne alene til Sydpolen

(OSLO) Liv Arnesen var den første kvinnen som gikk alene til Sydpolen. Nå er det elven Mississippi som står for tur. - Lytt til det som får hjertet til å banke litt raskere eller som får blodet til å renne fortere, sier hun. Av Øyvind Risvik.

 


MITT LIV SOM ØYVIND: Jeg lurte hedningene for ei krone. MITT LIV SOM ØYVIND: Jeg lurte hedningene for ei krone. (DRAMMEN) Kronestykket skulle jeg til de fattige barna i Afrika for at de skulle få noe å spise. Da ble samvittigheten satt på prøve. Et kronestykke brant i lomma. Av Øyvind Risvik


DET NORSKE TEATRET: Kimen DET NORSKE TEATRET: Kimen

(OSLO) Vakkert, skakende, nådeløst om ansvarsavskriving. Det Norske Teatres oppsetning av Tarjei Vesaas roman Kimen er dypt alvorlig. Hva skjer når flokken leter etter syndebukker? Hvilket ansvar har den enkelte for de ugjerningen mange var med på? Siste forestilling er 9. maiAv Øyvind Risvik.

 


FINN SCHJØLL: Livet er vinning og tap FINN SCHJØLL: Livet er vinning og tap

(OSLO) Finn Schjøll elsker blomster. Han kom ut av skapet som homofil, han taklet det å få kreft og han vil være en hærfører. - Vi kan alle gå på veggen, vi kan møte motstand eller tape kamper, sa han. - Livet er både vinning og tap. 

 


ROSER: Lidenskap og kjærlighet ROSER: Lidenskap og kjærlighet

(DRAMMEN) En fullt utblomstret rød rose betyr: min kjærlighet til deg er større enn noensinne, du er det aller kjæreste jeg har på jorden.14. februar 2018 er Valentine-day, Av Øyvind Risvik.

 


MITT LIV SOM ØYVIND: Gi ungdommen en spark før skiene tar dem MITT LIV SOM ØYVIND: Gi ungdommen en spark før skiene tar dem (DRAMMEN) Unnskyld at jeg graver meg ned i fortiden. Jeg blir bare så nostalgisk her jeg sitter en kveld i februar og ser på bilder av min barndoms sparkstøtting. Av Øyvind Risvik. 


«« First |1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 | Last ››   

VisitDRAMMEN


Telefon 32 23 40 70
Mobil 95 07 48 51

Epost post@visitdrammen.no

Redaksjonen

Øyvind Risvik 

Telefon + 47 909 11 326 
mail@risvikmedia.no

Annonser

Geir Dahl

Telefon + 47 950 74 851

post@visitdrammen.no


Geir Dahl 
Telefon +47 950 74 851
Epost post@visitdrammen.no

Geir Dahl 
Telefon +47 950 74 851
Epost post@visitdrammen.no

Visit Media AS

Tlf 977 50 909

Epost post@visitdrammen.no
Web visitdrammen.no