Nettmagasinet FRIMINUTT

VIBEKE SÆTHER: Jeg var et løvetann-barn VIBEKE SÆTHER: Jeg var et løvetann-barn

(OSLO) Jeg vokste opp i et bohemhjem på Villa Gro-Gro. Det humpet og gikk. Jeg var nok et sånt løvetannbarn. For å klare seg i livet måtte Vibeke Sæther ordne opp selv. 17. juni fyller hun 75 år. Av Øyvind Risvik.

 


MITT LIV SOM ØYVIND: Min eneste Oscar MITT LIV SOM ØYVIND: Min eneste Oscar

(HOLLYWOOD) 5. mars gikk Oscarutdelingen av stabelen i Dolby Theatre i Hollywood. 30 år tidligere gikk jeg inne i Oscar-butikk i filmbyen. Hva kan jeg hjelpe deg med? Sa hun og stirret på meg med store blå Hollywood-øyne. Overumplet kjøpte jeg en kopi, en Oscar-kopi. Min eneste Oscar. Av Øyvind Risvik.

 


LIV ARNESEN: Første kvinne alene til Sydpolen LIV ARNESEN: Første kvinne alene til Sydpolen

(OSLO) Liv Arnesen var den første kvinnen som gikk alene til Sydpolen. Nå er det elven Mississippi som står for tur. - Lytt til det som får hjertet til å banke litt raskere eller som får blodet til å renne fortere, sier hun. Av Øyvind Risvik.

 


MITT LIV SOM ØYVIND: Jeg lurte hedningene for ei krone. MITT LIV SOM ØYVIND: Jeg lurte hedningene for ei krone. (DRAMMEN) Kronestykket skulle jeg til de fattige barna i Afrika for at de skulle få noe å spise. Da ble samvittigheten satt på prøve. Et kronestykke brant i lomma. Av Øyvind Risvik


DET NORSKE TEATRET: Kimen DET NORSKE TEATRET: Kimen

(OSLO) Vakkert, skakende, nådeløst om ansvarsavskriving. Det Norske Teatres oppsetning av Tarjei Vesaas roman Kimen er dypt alvorlig. Hva skjer når flokken leter etter syndebukker? Hvilket ansvar har den enkelte for de ugjerningen mange var med på? Siste forestilling er 9. maiAv Øyvind Risvik.

 


FINN SCHJØLL: Livet er vinning og tap FINN SCHJØLL: Livet er vinning og tap

(OSLO) Finn Schjøll elsker blomster. Han kom ut av skapet som homofil, han taklet det å få kreft og han vil være en hærfører. - Vi kan alle gå på veggen, vi kan møte motstand eller tape kamper, sa han. - Livet er både vinning og tap. Av Øyvind Risvik.

 


WENCHE MYHRE: Kjærlighetens sorger og gleder WENCHE MYHRE: Kjærlighetens sorger og gleder

(GOL) For vel 33 år siden. På kanefart med Wenche Myhre. Vi snakket om det som betydde mest her i livet, kjærligheten. 15. februar 2018 fyller hele Norges Wenche 71 år. Av Øyvind Risvik.

 


ROSER: Lidenskap og kjærlighet ROSER: Lidenskap og kjærlighet

(DRAMMEN) En fullt utblomstret rød rose betyr: min kjærlighet til deg er større enn noensinne, du er det aller kjæreste jeg har på jorden.14. februar 2018 er Valentine-day, Av Øyvind Risvik.

 


MARIANNE FREDRIKSSON: En svensk eksplosjon MARIANNE FREDRIKSSON: En svensk eksplosjon

(STOCKHOLM) Den svenske forfatteren Marianne Fredriksson døde i dag, 11. februar, for elleve år siden. Aldri hadde jeg møtt et mer hjertelig, varmt og velvillig menneske. Av Øyvind Risvik.

 


NEW ORLEANS: Det swinger i Bourbon Street NEW ORLEANS: Det swinger i Bourbon Street

(NEW ORLEANS) Etter tretten år har New Orleans virkelig våknet til live igjen etter stormen. Bourbon Street fylles med syngende, spillende og jublende mennesker. Louis «Satchmo» Armstrong er ikke død, han lever. 13. februar er det tid for Mardi Gras igjen. Av Øyvind Risvik.

 


MITT LIV SOM ØYVIND: Gi ungdommen en spark før skiene tar dem MITT LIV SOM ØYVIND: Gi ungdommen en spark før skiene tar dem (DRAMMEN) Unnskyld at jeg graver meg ned i fortiden. Jeg blir bare så nostalgisk her jeg sitter en kveld i februar og ser på bilder av min barndoms sparkstøtting. Av Øyvind Risvik. 


DET NORSKE TEATRET: Kasimir og Karoline DET NORSKE TEATRET: Kasimir og Karoline (OSLO) Det er høy partyfaktor på Det Norske Teatret i forestillingen Kasimir og Karoline. Det er karaoke, Bob Dylan og ABBA, øl og pølser, fyll og fanteri, raseri og mye ømhet. Forestillingen er en sanseløs rus med farger, sang og spetakkel. Av Øyvind Risvik. 


ASTRID LINDGREN: Tok parti for de svakeste ASTRID LINDGREN: Tok parti for de svakeste (VIMMERBY) Astrid Lindgren døde i dag, 26. januar, for 16 år siden. Bli med på besøk til Astrid Lindgrens romantiske barndomshjem. Her skulle ingen være lei seg, det skulle være fredfylt, lyst og flott. Av Øyvind Risvik. 


PER FUGELLI: Rørende og livsbejaende film om å leve PER FUGELLI: Rørende og livsbejaende film om å leve

(OSLO) Per Fugelli syntes vi slappet av for sjelden, at vi tullet og tøyset for lite. Nå har Erik Poppe laget filmen Per Fugelli – siste resept. Det er blitt en rørende og livsbejaende film om å leve for fullt til det hele er over. Av Øyvind Risvik.

 


HÅKON BRUSVEEN: Skikongen som kong Olav ville ha med HÅKON BRUSVEEN: Skikongen som kong Olav ville ha med

(LILLEHAMMER) For noen år siden møtte jeg skiløperen Håkon Brusveen, som var like full av humor og galskap som under OL i 1960. «Je trur`n vart så sint at`n gikk for å få det av seg!», sa Anton om sønnen da medaljene kom. Hjemme i Vingrom servert kona kaffe og kake hele tre dager til ende. Av Øyvind Risvik.

 


SVEIN TINDBERG OG ABRAHAMS BARN: En historie om myter og legender SVEIN TINDBERG OG ABRAHAMS BARN: En historie om myter og legender

(OSLO) Gikk du glipp av Svein Tindberg og Abrahams barn på Det Norske Teatret? En forestilling om tre verdensreligionene som møtes og vår kulturs stamfedre? Nå har du seks nye muligheter til å se den fantastiske forestillingen, 24/2, 2-14-20/3, 20/4 og 3/5.. Av Øyvind Risvik.

 


GRETE FAREMO: Far lærte meg å ikke skygge unna GRETE FAREMO: Far lærte meg å ikke skygge unna

(OSLO) Jeg er farget av at min far satt i tyske utryddingsleir, sier Grete Faremo. - Respekten for menneskeverdet var tidlig et tema hjemme. Den har alltid fulgt meg. Av Øyvind Risvik.

 


MITT LIV SOM ØYVIND: Matheltene mine MITT LIV SOM ØYVIND: Matheltene mine

(DRAMMEN) Min barndoms helter var Henriette Schønberg Erken, den franske kokken Escoffier og etter hvert den nå døde matlegenden Paul Bocuse, som ble 91 år gammel og døde 20. januar. Og hva gjorde barndommens kompisene? De koste seg med Donald og Sølvpilen. Av Øyvind Risvik.

 


IDAR VOLLVIK: Fra milliardær til konkurs - og tilbake igjen IDAR VOLLVIK: Fra milliardær til konkurs - og tilbake igjen (OSLO) Fra å være milliardær, ble han gjeldsslave. Men Idar Vollvik gir seg ikke så lett. - Jeg er ikke blitt latere, men flinkere til å planlegge tiden og meg selv. Egentlig jeg er ganske sosete av meg. Men jeg er helt sikker, jeg skal bli rik igjen. Av Øyvind Risvik. 


DET NORSKE TEATRET: Etterlyst: Jesus DET NORSKE TEATRET: Etterlyst: Jesus (OSLO). Etterlyst: Jesus med Bjørn Eidsvåg og Svein Tindberg fortsetter 6 forestillinger (6. februar – 7. mars). Ord som fremragende, engasjerende, sjarmerende og innsiktsfull er brukt. Av Øyvind Risvik. 


«« First |1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 | Last ››   

VisitDRAMMEN


Telefon 32 23 40 70
Mobil 95 07 48 51

Epost post@visitdrammen.no

Redaksjonen

Øyvind Risvik 

Telefon + 47 909 11 326 
mail@risvikmedia.no

Annonser

Geir Dahl

Telefon + 47 950 74 851

post@visitdrammen.no


Geir Dahl 
Telefon +47 950 74 851
Epost post@visitdrammen.no

Geir Dahl 
Telefon +47 950 74 851
Epost post@visitdrammen.no

Visit Media AS

Tlf 977 50 909

Epost post@visitdrammen.no
Web visitdrammen.no