Nettmagasinet FRIMINUTT

WENCHE FOSS: Hun kunne smelte en gråstein WENCHE FOSS: Hun kunne smelte en gråstein (OSLO) Wenche Foss kunne smelte en gråstein, og eksplodere som et overjordisk tordenskrall. Jeg har møtte begge damene. I dag, 28. mars, er det syv år siden vår store primadonna døde. Av Øyvind Risvik. 


JAN VINCENTS JOHANNESSEN: Glitrende stemninger JAN VINCENTS JOHANNESSEN: Glitrende stemninger (KRISTIANSAND) Jan Vincents Johannessens bokhylle er full av litterære perler. - «Med livet foran seg» av Emilé Ajar er betraktningene så virtuost beskrevet, at jeg gjerne smaker på dem flere ganger. Av Øyvind Risvik. 


KJELL KARLSEN: Norges storband-konge KJELL KARLSEN: Norges storband-konge

(OSLO) Tretten år gammel oppdaget Kjell Karlsen jazzen. Da var han solgt. - Jeg kunne ikke se at det var synd for en metodistgutt å spille jazz. 4. april er det stor konsert i Oslo Konserthus, med Kjell Karlsen og gode venner. Av Øyvind Risvik.

 


MARIT CHRISTENSEN: Livet er ingen dans på roser MARIT CHRISTENSEN: Livet er ingen dans på roser (OSLO) - Humor er en av de viktigste overlevelsesfaktorene, sier Marit Christensen. - Det er de enkle gledene som skaper lykken. Av Øyvind Risvik. 


RUNE GERHARDSEN: Min vanvittige oppvekst RUNE GERHARDSEN: Min vanvittige oppvekst

(OSLO) Jeg hadde mine faste plikter hjemme, jeg måtte holde rommet i orden. Mor kunne ikke bære så mye på grunn av alvorlig beinkreft. Familien Gerhardsen var et fellesskap. Fire ord var viktig i vår familie: familie, nytte, plikt – og mye moro. Av Øyvind Risvik.

 


VIBEKE SÆTHER: Jeg var et løvetann-barn VIBEKE SÆTHER: Jeg var et løvetann-barn

(OSLO) Jeg vokste opp i et bohemhjem på Villa Gro-Gro. Det humpet og gikk. Jeg var nok et sånt løvetannbarn. For å klare seg i livet måtte Vibeke Sæther ordne opp selv. 17. juni fyller hun 75 år. Av Øyvind Risvik.

 


MITT LIV SOM ØYVIND: Min eneste Oscar MITT LIV SOM ØYVIND: Min eneste Oscar

(HOLLYWOOD) 5. mars gikk Oscarutdelingen av stabelen i Dolby Theatre i Hollywood. 30 år tidligere gikk jeg inne i Oscar-butikk i filmbyen. Hva kan jeg hjelpe deg med? Sa hun og stirret på meg med store blå Hollywood-øyne. Overumplet kjøpte jeg en kopi, en Oscar-kopi. Min eneste Oscar. Av Øyvind Risvik.

 


LIV ARNESEN: Første kvinne alene til Sydpolen LIV ARNESEN: Første kvinne alene til Sydpolen

(OSLO) Liv Arnesen var den første kvinnen som gikk alene til Sydpolen. Nå er det elven Mississippi som står for tur. - Lytt til det som får hjertet til å banke litt raskere eller som får blodet til å renne fortere, sier hun. Av Øyvind Risvik.

 


MITT LIV SOM ØYVIND: Jeg lurte hedningene for ei krone. MITT LIV SOM ØYVIND: Jeg lurte hedningene for ei krone. (DRAMMEN) Kronestykket skulle jeg til de fattige barna i Afrika for at de skulle få noe å spise. Da ble samvittigheten satt på prøve. Et kronestykke brant i lomma. Av Øyvind Risvik


DET NORSKE TEATRET: Kimen DET NORSKE TEATRET: Kimen

(OSLO) Vakkert, skakende, nådeløst om ansvarsavskriving. Det Norske Teatres oppsetning av Tarjei Vesaas roman Kimen er dypt alvorlig. Hva skjer når flokken leter etter syndebukker? Hvilket ansvar har den enkelte for de ugjerningen mange var med på? Siste forestilling er 9. maiAv Øyvind Risvik.

 


FINN SCHJØLL: Livet er vinning og tap FINN SCHJØLL: Livet er vinning og tap

(OSLO) Finn Schjøll elsker blomster. Han kom ut av skapet som homofil, han taklet det å få kreft og han vil være en hærfører. - Vi kan alle gå på veggen, vi kan møte motstand eller tape kamper, sa han. - Livet er både vinning og tap. Av Øyvind Risvik.

 


WENCHE MYHRE: Kjærlighetens sorger og gleder WENCHE MYHRE: Kjærlighetens sorger og gleder

(GOL) For vel 33 år siden. På kanefart med Wenche Myhre. Vi snakket om det som betydde mest her i livet, kjærligheten. 15. februar 2018 fyller hele Norges Wenche 71 år. Av Øyvind Risvik.

 


ROSER: Lidenskap og kjærlighet ROSER: Lidenskap og kjærlighet

(DRAMMEN) En fullt utblomstret rød rose betyr: min kjærlighet til deg er større enn noensinne, du er det aller kjæreste jeg har på jorden.14. februar 2018 er Valentine-day, Av Øyvind Risvik.

 


MARIANNE FREDRIKSSON: En svensk eksplosjon MARIANNE FREDRIKSSON: En svensk eksplosjon

(STOCKHOLM) Den svenske forfatteren Marianne Fredriksson døde i dag, 11. februar, for elleve år siden. Aldri hadde jeg møtt et mer hjertelig, varmt og velvillig menneske. Av Øyvind Risvik.

 


NEW ORLEANS: Det swinger i Bourbon Street NEW ORLEANS: Det swinger i Bourbon Street

(NEW ORLEANS) Etter tretten år har New Orleans virkelig våknet til live igjen etter stormen. Bourbon Street fylles med syngende, spillende og jublende mennesker. Louis «Satchmo» Armstrong er ikke død, han lever. 13. februar er det tid for Mardi Gras igjen. Av Øyvind Risvik.

 


MITT LIV SOM ØYVIND: Gi ungdommen en spark før skiene tar dem MITT LIV SOM ØYVIND: Gi ungdommen en spark før skiene tar dem (DRAMMEN) Unnskyld at jeg graver meg ned i fortiden. Jeg blir bare så nostalgisk her jeg sitter en kveld i februar og ser på bilder av min barndoms sparkstøtting. Av Øyvind Risvik. 


DET NORSKE TEATRET: Kasimir og Karoline DET NORSKE TEATRET: Kasimir og Karoline (OSLO) Det er høy partyfaktor på Det Norske Teatret i forestillingen Kasimir og Karoline. Det er karaoke, Bob Dylan og ABBA, øl og pølser, fyll og fanteri, raseri og mye ømhet. Forestillingen er en sanseløs rus med farger, sang og spetakkel. Av Øyvind Risvik. 


ASTRID LINDGREN: Tok parti for de svakeste ASTRID LINDGREN: Tok parti for de svakeste (VIMMERBY) Astrid Lindgren døde i dag, 26. januar, for 16 år siden. Bli med på besøk til Astrid Lindgrens romantiske barndomshjem. Her skulle ingen være lei seg, det skulle være fredfylt, lyst og flott. Av Øyvind Risvik. 


PER FUGELLI: Rørende og livsbejaende film om å leve PER FUGELLI: Rørende og livsbejaende film om å leve

(OSLO) Per Fugelli syntes vi slappet av for sjelden, at vi tullet og tøyset for lite. Nå har Erik Poppe laget filmen Per Fugelli – siste resept. Det er blitt en rørende og livsbejaende film om å leve for fullt til det hele er over. Av Øyvind Risvik.

 


HÅKON BRUSVEEN: Skikongen som kong Olav ville ha med HÅKON BRUSVEEN: Skikongen som kong Olav ville ha med

(LILLEHAMMER) For noen år siden møtte jeg skiløperen Håkon Brusveen, som var like full av humor og galskap som under OL i 1960. «Je trur`n vart så sint at`n gikk for å få det av seg!», sa Anton om sønnen da medaljene kom. Hjemme i Vingrom servert kona kaffe og kake hele tre dager til ende. Av Øyvind Risvik.

 


«« First |1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 | Last ››   

VisitDRAMMEN


Telefon 32 23 40 70
Mobil 95 07 48 51

Epost post@visitdrammen.no

Redaksjonen

Øyvind Risvik 

Telefon + 47 909 11 326 
mail@risvikmedia.no

Annonser

Geir Dahl

Telefon + 47 950 74 851

post@visitdrammen.no


Geir Dahl 
Telefon +47 950 74 851
Epost post@visitdrammen.no

Geir Dahl 
Telefon +47 950 74 851
Epost post@visitdrammen.no

Visit Media AS

Tlf 977 50 909

Epost post@visitdrammen.no
Web visitdrammen.no