Nettmagasinet FRIMINUTT

SVEIN TINDBERG OG ABRAHAMS BARN: En historie om myter og legender SVEIN TINDBERG OG ABRAHAMS BARN: En historie om myter og legender

(OSLO) Gikk du glipp av Svein Tindberg og Abrahams barn på Det Norske Teatret? En forestilling om tre verdensreligionene som møtes og vår kulturs stamfedre? Nå er det mulighet til å se denne fantastiske forestillingen 4/9, 25/9, 15/10, 17/10 og 2/11 2019.

 


DET NORSKE TEATRET. Komikeren Bjarte Tjøstheim om å leve med angsten DET NORSKE TEATRET. Komikeren Bjarte Tjøstheim om å leve med angsten (OSLO) Teaterstykket «Det går betre no» på Det Norske Teatret, av og med komikeren Bjarte Tjøstheim, ble ikke det showet mange ønsket å le av. Det ble det stikk motsatte. Siste forestilling før jul: 21. desember 2019.
 


ATTENTATET 22. JULI 2011: De overlevde terror-bomben ATTENTATET 22. JULI 2011: De overlevde terror-bomben

(OSLO) 22. juli 2011. Da det smalt, raste tusen tanker gjennom hodene til Nille Lauvås og Harald Føsker. Det gikk ikke mange sekundene før de skjønte at det var et terrorangrep mot regjeringskvartalet i Oslo.

 


8 ÅR SIDEN UTØYA: Vi glemmer aldri vårt barnebarn Andreas 8 ÅR SIDEN UTØYA: Vi glemmer aldri vårt barnebarn Andreas

(SARPSBORG) Vi ble heldigvis ikke fanget av bitterhet da 18 år gamle Andreas ble drept på Utøya 22. juli 2011, sier besteforeldrene Gerd Sonja, Leif Georg og May Evy. 

 


TERJE FORMO: Feirer 30 år med Kaptein Sabeltann TERJE FORMO: Feirer 30 år med Kaptein Sabeltann (KRISTIANSAND) Terje Formo satt og jobbet med en tegning av noen av rollefigurene han skulle skrive om. - Mens jeg fargela, dukket navnet «Sabeltann» opp i hodet mitt. Hver dag i 2019, fra 5. juli til 31. juli, kl.15.00, seiler Kongen på Havet, Kaptein Sabeltann, inn i Kjuttaviga i Dyreparken i Kristiansand for å bli hedret av små og store sjørøvere. Og om kvelden spilles forestillingen Kaptein Sabeltann og Grusomme Gabriels Skatt. 


HANS-OLE SVEIA: Drammens-prest med togdilla HANS-OLE SVEIA: Drammens-prest med togdilla

(DRAMMEN) Drammenskaren Hans-Ole Sveia ble prest på Støren. Han har en underlig hobby. Han har 5000 slides av lokomotiv, godsvogner, personvogner, skiftetraktorer og rutebøker og notisbøker er stablet langs veggene. De er nøye sortert. 

 


ELIAS AKSELSEN: Gråt meg til et bedre menneske ELIAS AKSELSEN: Gråt meg til et bedre menneske (SKARNES) Vi var det reisende folket, vi var bannlyst hvor vi enn kom, sier Elias Akselsen, hjemmet vårt var ofte både stall og fjøs. Dyrene var snille, de ville oss ikke noe vondt. Nå er Elias Akselsen nominert til prestisjeprisen Nordisk Råds Musikkpris 2019. 


TONE SINDING STEINSVIK: Dronningen av Værket TONE SINDING STEINSVIK: Dronningen av Værket

(MODUM) Da ektemannen Kjell Steinsvik døde, tok Tone ansvaret. Nå er det hun som er sjefen på Blaafarveværket og har i en rekke år fylt det vakre stedet med utfordrende og vakre bilder. Tone Sinding Steinsvik ble i 2018 kåret til vinner av EUs Kulturminnepris/Europa Nostra Award 2018. Under årets offisielle sesongåpning i Glasshytta 11. mai gjentar Europa Nostra-organisasjonen tildelingen ved en lokal seremoni.

 


MITT LIV SOM ØYVIND: Duskelua MITT LIV SOM ØYVIND: Duskelua

(DRAMMEN) Jeg var klar til å erobre livet og verden. Med rød russelue, russebil, russekort, russedress – og den beryktede duskelua. Beviset på at sønnen hadde en fremtid. Det ble med lua... 

 


TINA NORDSTRÖM: Tinas beste fish `n` chips TINA NORDSTRÖM: Tinas beste fish `n` chips

(DRAMMEN) Hele 234 oppskrifter gir den svenske kokkeyndlingen Tina Nordström oss i boken Slik lager du min aller beste mat. Her finner du oppskriftene på hennes polynesiske spareribs, rødspette fish`n` ships og waldorfsalat. 

 


JAN IVAR NYKVIST: Glød på grillen JAN IVAR NYKVIST: Glød på grillen

(DRAMMEN) Jan Ivar Nykvist er Norges store grillmester. Prøv hans kveitefilet med grønnkål og eplesirup, reinsdyrfilet med grillet pære og ølsirup og en bringebærsuppe med grillet fersken og pisket limerømme.

 


EVEN RAMSVIK: Even den beste EVEN RAMSVIK: Even den beste (OSLO) Besteforeldrene tok vare på en tegning da stjernekokken Even Ramsvik var fem år, en tegning av en svær etasjekake, en bløtkake på 60 etasjer - Det jeg pleide å tegne var mat, sier han. - Og jeg skrev med kronglete bokstaver: jeg vil bli kok! Jeg var fryktelig tidlig ute. Nå er Even Ramsvik en av Norges beste kokker. Kanskje den aller beste. 


VESTLIA RESORT: Påske-mamman VESTLIA RESORT: Påske-mamman (GEILO) Dette er en hyllest til påskemamman, hun som hadde varm kakao i termosen, appelsiner og Kvikk Lunsj i ryggsekken og solkrem i anorakken. Hun var i påskeberedskap når alt annet sviktet.  


DET NORSKE TEATRET: Toralv Maurstad gjør Peer Gynt magisk DET NORSKE TEATRET: Toralv Maurstad gjør Peer Gynt magisk (OSLO) Toralv Maurstad er genial i sin tolking av en gammel Peer Gynt. Henrik Ibsens Peer er ved veis ende. Han er sliten, medtatt og trøtt. Reisen gjennom livet har gitt mange oppturer, og enda flere nedturer. Toralv Maurstads Peer Gynt spilles helt frem til 21. november 2019. 


ANNE-LISE STRØM: Mitt gode liv i klosteret ANNE-LISE STRØM: Mitt gode liv i klosteret (OSLO) Anne-Lise Strøm er priorinne på Lunde kloster i Oslo. - Jeg er et lykkelig menneske, her på klosteret skal jeg være, jeg trives med kallet mitt - og med jobben min. Jeg trives med selve livet, selv om jeg ser at ikke alt jeg gjør er riktig. 


PÅSKEAPPELSINER: Symbol på selve solen PÅSKEAPPELSINER: Symbol på selve solen (DRAMMEN) Selv den franske Solkongen elsket appelsiner. Ikke rart appelsiner er symbolet på selve påsken. Se våre beste appelsinoppskrifter. 


HELVETES GOD GRILLMAT: Grill med trøkk HELVETES GOD GRILLMAT: Grill med trøkk (OSLO) Hans-Erik Dyvik Husby har droppet dop og fyll, heroin og kokain for å bli Norges store grillmester. 


NEW ORLEANS: Det swinger på Bourbon Street NEW ORLEANS: Det swinger på Bourbon Street

(NEW ORLEANS) Etter tretten år har New Orleans virkelig våknet til live igjen etter stormen. Bourbon Street fylles med syngende, spillende og jublende mennesker. Louis «Satchmo» Armstrong er ikke død, han lever. 11.- 14. april går French Quarter Festival av stabelen.

 


TOM VICTOR GAUSDAL: Snaps + tapas = snapas TOM VICTOR GAUSDAL: Snaps + tapas = snapas

(OSLO) Snapas står for snaps + tapas, og er en kombinasjon av akevitt og mat. Her er noen av Tom Victor Gausdals spennende oppskrifter.  


GHITA NØRBY: Fortrolige Ghita GHITA NØRBY: Fortrolige Ghita (KØBENHAVN) Hun er nordisk teaters superstjerne og filmens «Grand old lady». Ghita Nørby er vennligheten selv. Hun var i slutten av 70 årene den gangen. Nå er hun 84 år, men like vakker, full av lune smilehull og smittende latter… 


«« First |1 2 3 4 5 6 7 8 9 | Last ››   

VisitDRAMMEN


Telefon 32 23 40 70
Mobil 95 07 48 51

Epost post@visitdrammen.no

Redaksjonen

Øyvind Risvik 

Telefon + 47 909 11 326 
mail@risvikmedia.no

Annonser

Geir Dahl

Telefon + 47 950 74 851

post@visitdrammen.no


Geir Dahl 
Telefon +47 950 74 851
Epost post@visitdrammen.no

Geir Dahl 
Telefon +47 950 74 851
Epost post@visitdrammen.no

Visit Media AS

Tlf 977 50 909

Epost post@visitdrammen.no
Web visitdrammen.no