Nettmagasinet FRIMINUTT

KARI DIESEN: Mor avskydde fordommer KARI DIESEN: Mor avskydde fordommer

(OSLO) Mor lærte meg tidlig at alle mennesker er like gode, ingen er bedre enn andre. Denne rausheten er det viktigste jeg har tatt med meg videre i livet, sier sønnen Andreas Diesen. Av Øyvind Risvik.

 


MITT LIV SOM ØYVIND: Tannlegen luktet svovel MITT LIV SOM ØYVIND: Tannlegen luktet svovel

(DRAMMEN) «Øyvind til tannlegen», sa hun humørløst, og det var svovellukt i lufta. Hun var beryktet over hele Drammen. Hun var tannlege på Danvik folkeskole. Av Øyvind Risvik.

 


MITT LIV SOM ØYVIND: Mine foreldres «love story» MITT LIV SOM ØYVIND: Mine foreldres «love story»

(ÅL I HALLINGDAL) Hun stirret ømt på ham, ømt på buketten med prestekrager. Egentlig burde hun klype seg i armen også, tenkte hun. Året etter ble de gift i Ål kirke. Av Øyvind Risvik.

 


ATLE NIELSEN: Far var snill, fraværende og distré ATLE NIELSEN: Far var snill, fraværende og distré

(OSLO) Atle Nielsen forteller festlige og alvorlige historier om faren, radiolegenden Otto Nielsen: Han hadde syv søstre og én do! Ikke rart far hadde selskapsblære hele livet! 19. juni i 1909 ble Otto Nielsen født. HER forteller sønnen Atle historier fra farens liv. Av Øyvind Risvik. 

 


PAUL MCCARTNEY: Rektorens lidenskap PAUL MCCARTNEY: Rektorens lidenskap

(OSLO) Det var så mye mer enn musikk, det var hår, mote og politikk, sier høyskolerektor Trond Blindheim, - The Beatles var dannelsesidealene våre. 18. juni fyller Paul McCartney 74 år. Av Øyvind Risvik

 


GRETE FAREMO: Hjelper ikke å skygge unna GRETE FAREMO: Hjelper ikke å skygge unna

(OSLO) Jeg er farget av at min far satt i tyske utryddingsleir, sier Grete Faremo. - Respekten for menneskeverdet var tidlig et tema hjemme. Den har alltid fulgt meg. Av Øyvind Risvik.

 


TORE PETTERSON: Min ensomme kamp TORE PETTERSON: Min ensomme kamp

(DRAMMEN) Du kjenner ham fra en rekke TV-program. Som ung var Tore Petterson forelsket i en gutt. - Dette måtte jeg snakke med noen om, noen jeg stolte på. Da sto Eva Pedersen der med rak rygg - og mye omsorg. Av Øyvind Risvik.

 


LIV ARNESEN: Første kvinne alene til Sydpolen LIV ARNESEN: Første kvinne alene til Sydpolen

(OSLO) Liv Arnesen var den første kvinnen som gikk alene til Sydpolen. Nå er det elven Ganges som står for tur. - Lytt til det som får hjertet til å banke litt raskere eller som får blodet til å renne fortere, sier hun. 1. juni fyller tøffingen 63 år. Av Øyvind Risvik.

 


MITT LIV SOM ØYVIND: Gutten i Risvika MITT LIV SOM ØYVIND: Gutten i Risvika

(RØDØY PÅ HELGELAND) Bli med til husmannsplassen Risvika på Rødøy. Her vokste de opp med sorg og sykdom, mine besteforeldre, min far Ragnvald og hans 22 søsken. Det var et umenneskelig, intenst og tøft liv. Av Øyvind Risvik.

 


GÖRAN FRISTORP: Norgesvennen GÖRAN FRISTORP: Norgesvennen

(STOCKHOLM) Uten Norge hadde jeg ikke klart meg, sier Göran Fristorp. - Det finnes en kjemi mellom oss, som gjør at jeg treffer midt i blinken. 26. mai fylte Norgesvennen 68 år. Av Øyvind Risvik.

 


GRILLKONGEN CRAIG WHITSON: Lykken er en varm grill GRILLKONGEN CRAIG WHITSON: Lykken er en varm grill

(STAVANGER) Grillen gir hamburgeren noe ekstra, sier grillkongen Craig Whitson. - En passe dose røyk og de fine stripene bringer frem smilet. Her er noen flotte grilloppskrifter. Av Øyvind Risvik.

 


PER JORSETT: Tippoldefar Per fyller 96 PER JORSETT: Tippoldefar Per fyller 96

(OSLO) Å bli tippoldefar sprenger alle skjemaer, selv for en skøytespesialist som Per Jorsett. Han er tippoldefar til lille Lucas. I dag fyller NRK-veteranen 96 år. Gratulerer, Per. Av Øyvind Risvik.

 


TORILD OG DAVID: Vær sjenerøse, lev livet TORILD OG DAVID: Vær sjenerøse, lev livet

(FREDRIKSTAD) Det er nesten 20 års forskjell mellom Torild og David. Før var det en skam når kvinner var eldre enn menn. Nå er det både moderne og spennende. Cougars kalles det. Av Øyvind Risvik.

 


MITT LIV SOM ØYVIND: Lorrie var så snill at selv straffanger på rømmen ikke fikk et bjeff MITT LIV SOM ØYVIND: Lorrie var så snill at selv straffanger på rømmen ikke fikk et bjeff

(DRAMMEN) Hver eneste skilling måtte snus og vendes på. Penger skulle strekke til både mat, klær og siste nummer av Norsk Ukeblad. En dag kom det en tater forbi… Av Øyvind Risvik.

 


MITT LIV SOM ØYVIND: Godset – og evig pine MITT LIV SOM ØYVIND: Godset – og evig pine

(DRAMMEN) Drammen i 1968. Strømsgodset slo Lyn 10 – 1 på Marienlyst. Da begynte en mann å skrike bak meg: Ut med dommer`n, mere blod. Da skjønte jeg at han var fra Oslo. Av Øyvind Risvik.

 


MARIAN HEYERDAHL: Slik var min far eventyreren MARIAN HEYERDAHL: Slik var min far eventyreren

(MOSS) Pappa Thor Heyerdahl kunne trygt legge ut på sine store sjøreiser for han visste at hjemme var det noen som backet ham hundre prosent. Møt datteren Marian Heyerdahl. Av Øyvind Risvik.

 


TOM VICTOR GAUSDAL: Snaps + tapas = snapas TOM VICTOR GAUSDAL: Snaps + tapas = snapas

(OSLO) Snapas står for snaps + tapas, og er en kombinasjon av akevitt og mat. Her er noen av Tom Victor Gausdals spennende oppskrifter. Av Øyvind Risvik. 


«« First |1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 | Next › Last ››   

VisitDRAMMEN


Telefon 32 23 40 70
Mobil 95 07 48 51

Epost post@visitdrammen.no

Redaksjonen

Øyvind Risvik 

Telefon + 47 909 11 326 
mail@risvikmedia.no

Annonser

Geir Dahl

Telefon + 47 950 74 851

post@visitdrammen.no


Geir Dahl 
Telefon +47 950 74 851
Epost post@visitdrammen.no

Geir Dahl 
Telefon +47 950 74 851
Epost post@visitdrammen.no

Visit Media AS

Tlf 977 50 909

Epost post@visitdrammen.no
Web visitdrammen.no