Nettmagasinet FRIMINUTT

DÜSSELDORF: Karneval, fest og farger DÜSSELDORF: Karneval, fest og farger

(DÜSSELDORF) 24. mars 2020 er det tid for mye tysk rabalder og enda mer moro i Düsseldorf. Da går byens fargerike karneval av stabelen. Det er nemlig tid for den populære Rosemandagen..

 


DET NORSKE TEATRET: Kirsebærhagen – håp i et russisk mørke DET NORSKE TEATRET: Kirsebærhagen – håp i et russisk mørke (OSLO) Egentlig er Kirsebærhagen på Det Norske Teatret en komedie som er skrevet om menneskers manglende evne til å omstille seg både livet og tiden. Men her er det lite komedie, her er det alvor, virkelig alvor, til siste spilleminutt. Siste spilledag denne våren er 12. juni.  


LENA MARIA: Jeg mangler ingen ting LENA MARIA: Jeg mangler ingen ting (STOCKHOLM) Lena Maria en av de jentene jeg beundrer mest. Hun er født uten armer og med ett ben, med et utall OL-medaljer i svømming i bagasjen, en mor som trodde alt var mulig og en sangstemme som en lerke. Jeg besøkte henne i Stockholm for 35 år siden. Det var et møte jeg aldri vil glemme. 


LEIF JUSTER: Pappa bak latteren LEIF JUSTER: Pappa bak latteren (OSLO) Siri Juster var datter til mannen hele Norge elsket. Denne lange, men elegante mannen på 1,92 på strømpelesten, med alt for stor nese, tynn og ulenkelig, og som ble kåret til Norges morsomste 14. februar er det 110 år siden Leif Juster ble født. Siri Juster døde 18. mars 2019. 


THOM HELL: Rause Thom og Sound of Happiness THOM HELL: Rause Thom og Sound of Happiness (KRISTIANSAND) 13. mars holder musikeren Thom Hell konsert på Ypsilon Bar i Drammen. Hele Norge kjenner han som en av landets dyktigste artister. Jeg kjenner ham som en raus kar, som gjerne gir en halv million kroner til en fantastisk gjeng med utviklingshemmede i Kristiansand – Sound of Happiness. 


BARN AV HOLOCAUST: 75 år siden nazistenes helvete tok slutt BARN AV HOLOCAUST: 75 år siden nazistenes helvete tok slutt (OSLO) Nå i 2020 er det 75 år siden mange nordmenn ble befridd fra de tyske nazistenes konsentrasjonsleire. Møt fem barn som forteller om sin mor eller far, om det å vokse opp i skyggen av det tyske hatet. -  Disse grusomhetene må aldri skje igjen. 


DET NORSKE TEATRET: David Bowie og brutal-vakre Lazarus DET NORSKE TEATRET: David Bowie og brutal-vakre Lazarus (OSLO) Forestillingen Lazarus med David Bowies sanger og Enda Walshs tekst, ble en brutalvakker og uforutsigbar festaften på Det Norske Teatret. Det ble en kveld full av mennesker med frynsete sjeler – og et ørlite gnist av håp. Siste forestilling i 2020 er 16. mai.  


GÖRAN FRISTORP: Norges-vennen kommer til Drammen GÖRAN FRISTORP: Norges-vennen kommer til Drammen

(OSLO) 26. mars holder Göran Fristorp konsert på Ypsilon Bar i Drammen. - Uten Norge hadde jeg ikke klart meg, sier han. - Det finnes en kjemi mellom oss, som gjør at jeg treffer midt i blinken. 26. mai fyller Norgesvennen 73 ungdommelige år. 

 


KARL SUNDBY: Mine skyggesider KARL SUNDBY: Mine skyggesider

(OSLO) Livssituasjonen vår gjorde at min barndom ble forvirrende og utrygg, jeg ble en rastløs og bråkete guttunge. Nå er jeg bare bråkete. Nå har Karl Sundby sin egen utstilling på Galleri Sagene Samfunnshus. Lørdag 18. januar døde Karl Sundby, 66 år gammel

 


DEN FJERDE NATTEVAKT. Da synden og kjærligheten inntok hjemmet DEN FJERDE NATTEVAKT. Da synden og kjærligheten inntok hjemmet (RØROS) Det er 60 år siden Johan Falkbergets kjærlighetsdrama Den fjerde nattevakt første gang ble sendt på TV. Jeg husker ikke så mye av det jeg så på svart/hvitt-skjermen. Bare at det skjedde noe «skremmende» oppe i tårnet på Røros kirke, Bergstadens Ziir.  


JO VESTLY: Anne-Cath. var min mor og hele Norges mormor JO VESTLY: Anne-Cath. var min mor og hele Norges mormor (MJØNDALEN) Jo Vestly er sønnen til hele Norges mormor, Anne-Cath. Vestly led av Alzheimers sykdom. – Det gjorde sterkt inntrykk da hun ble syk, forteller han. - Det var som å miste sin beste venn. 


JAN ANDERS ARNEBERG: Han overlevde Norges verste tog-ulykke JAN ANDERS ARNEBERG: Han overlevde Norges verste tog-ulykke (HAMAR) Togene kolliderte ved Åsta stasjon, 4. januar 2000, kl 13.12.35. 19 mennesker omkom. 69 overlevde. Konduktør Jan Anders Arneberg var en av dem. Dette er hans dramatiske historie.  


JULIUS I DYREPARKEN. Rampungen som ble berømt JULIUS I DYREPARKEN. Rampungen som ble berømt (KRISTIANSAND) 26. desember for 39 år siden ble det født en rampunge i Kristiansand. Julius ble han døpt. Pappa Edvard Moseid i Dyreparken fikk et familiemedlem som var mer enn uskikkelig, og familien Risvik fikk en venn for livet. Det er kanskje ikke noe å skryte av, men vi var de første som fikk hilse på sjimpansen Julius. 


HELENE FLOOD: Terapeuten skremmer HELENE FLOOD: Terapeuten skremmer (DRAMMEN) Terapeuten av Helene Flood er en krimgåte som nærmer seg en samlivsgåte. En vinner for de som vil ha det litt skummelt i vintermørket. Kort sagt: Terapeuten er glitrende og glimrende. 


ERIK SOLER: En grei fotball-bohem fra Lillestrøm ERIK SOLER: En grei fotball-bohem fra Lillestrøm (OSLO) Han var en bohem på fotballbanen. Erik Solèr var en av fotballstjernene som fikk mange av motspilleren til å se ut som amatører. Men så forsvant han. Og etter mange år dukket han opp som sportssjef i Norges Fotballforbund. Møt ham til en prat om fotballen – og om livet. 


HERBORG WASSMO: Har masse underlige historien inne i meg HERBORG WASSMO: Har masse underlige historien inne i meg

(DRAMMEN) Hver eneste detalj i Herbjørg Wassmos nye bok, Den som ser, må gjemmes som litterære juveler. Hun fillerister leserne. Første gang jeg intervjuet Herborg Wassmo var i Løddingen i et blendende vakkert Lofoten. Bli med på besøk, du også.

 


LARS LAGERBÄCK: Jeg er en hardhudet mann LARS LAGERBÄCK: Jeg er en hardhudet mann

(OSLO) Landslagssjef Lars Lagerbäck fortsetter som landslagstrener for Norge. Kontraktene gjelder ut den kommende VM-kvalifiseringen med forlengelse til VM 2022 om Norge kvalifiserer seg. Han tror så sterkt på det norske landslaget at han ville avslutte karrieren sammen med de norske spillerne. 

 


TERJE FORMOE: Feirer 70 år - og Kaptein Sabeltann-suksess TERJE FORMOE: Feirer 70 år - og Kaptein Sabeltann-suksess (KRISTIANSAND) Terje Formoe satt og jobbet med en tegning av noen av rollefigurene han skulle skrive om. - Mens jeg fargela, dukket navnet «Sabeltann» opp i hodet mitt, sier han. Siden har kapteinen blitt hele Norges eie. 6. desember 2019 fyller Terje Formoe 70 år. 


ØYSTEIN ROTTEM: Vår danske kjærlighets-erklæring ØYSTEIN ROTTEM: Vår danske kjærlighets-erklæring

(KØBENHAVN) 1. februar 1946 ble litteraturviteren Øystein Rottem født. Vi elsket begge Danmark, og startet et bokprosjekt sammen: Dejlige Danmark 3 – i forfatternes fotspor. Men Øystein rakk bare å skrive ferdig ett kapittel før han døde 58 år gammel. Da døde også bokprosjektet vårt. Det som er igjen er drømmene og mange verdifulle notater. 

 


ELIAS AKSELSEN: Gråt meg til et bedre menneske ELIAS AKSELSEN: Gråt meg til et bedre menneske (SKARNES) Vi var det reisende folket, vi var bannlyst hvor vi enn kom, sier Elias Akselsen, hjemmet vårt var ofte både stall og fjøs. Dyrene var snille, de ville oss ikke noe vondt. Hør også Elias Akselsens vakre tolkning av juleklassikeren O Helga natt. 


«« First « Previous |1 2 3 4 5 6 7 8 9 | Last ››   

VisitDRAMMEN


Telefon 32 23 40 70
Mobil 95 07 48 51

Epost post@visitdrammen.no

Redaksjonen

Øyvind Risvik 

Telefon + 47 909 11 326 
mail@risvikmedia.no

Annonser

Geir Dahl

Telefon + 47 950 74 851

post@visitdrammen.no


Geir Dahl 
Telefon +47 950 74 851
Epost post@visitdrammen.no

Geir Dahl 
Telefon +47 950 74 851
Epost post@visitdrammen.no

Visit Media AS

Om annonser Send inn annonser
Tlf : 32 23 40 70
Epost : post@visitdrammen.no