Nettmagasinet FRIMINUTT

MARTE GERHARDSEN: Bestefar Einar MARTE GERHARDSEN: Bestefar Einar (OSLO) 15. september blir det NRK1-premiere på dokumentarfilmskaper Erling Borgens TV-serie om Einar Gerhardsen og hans epoke, en serie i fire deler. Marte er Einar Gerhardsens barnebarn. Her er hennes bestefar-minner.  


DET NORSKE TEATRET: Raskolnikov - liv og død og ei nistepakke DET NORSKE TEATRET: Raskolnikov - liv og død og ei nistepakke (OSLO). I Det Norske Teatrets forestilling Raskolnikov fikk vi blodige mord, blod og tårer og annen elendighet midt i ansiktet. Det ble ikke spart ikke på effektene. Det ble en sanseløs og vill reise gjennom hovedpersonen Raskolnikovs dramatiske verden. Siste forestilling 31. oktober. 


LARS LAGERBÄCK: Jeg er en hardhudet mann LARS LAGERBÄCK: Jeg er en hardhudet mann

(OSLO) EM-kvalifiseringen i fotball godt i gang. 8. september spiller Norge mot Sverige på Friends Arena i Stockholm. Den norske treneren Lars Lagerbäck trodde så sterkt på det norske landslaget at han ville avslutte karrieren sammen med de norske spillerne. Vil han lykkes med å komme til EM eller tar han seg vann over hodet? Se hva som skjedde de første EM-kvalifiseringene - og hvilke kamper som står igjen.

 


ARNULF PAULSEN: Høggern fyller 70 ARNULF PAULSEN: Høggern fyller 70

(KAPP PÅ TOTEN). Jeg er vel en stille og rolig og litt sjenert kar, kanskje. Det er litt plagsomt, men greit å leve med. Jeg trives best bak i kulissene, bak trommene, sier Arnulf Paulsen i Vazelina Bilopphøggers. Nei, hvem skulle tro det?  31. august 2019 fyller Høggern 70 år.

 


KARL SUNDBY: Mine skyggesider KARL SUNDBY: Mine skyggesider

(OSLO) Livssituasjonen vår gjorde at min barndom ble forvirrende og utrygg, jeg ble en rastløs og bråkete guttunge. Nå er jeg bare bråkete. Nå har Karl Sundby sin egen utstilling på Galleri Sagene Samfunnshus. Svarte svaner har han kalt utstillingen og er et minne om kona Linda.

. 


THORBJØRN BERNTSEN: Greier ikke å holde kjeft THORBJØRN BERNTSEN: Greier ikke å holde kjeft (SØRUMSAND) Han er Leppa fra Grorud, han er politikeren som var så tøff i kjeften at det halve kunne holde. Derfor mener noen at Thorbjørn Berntsen har tatt en alt for stor plass i det norske politiske landskapet. - Jeg greier ikke å holde kjeft, veit du, sier han. – Og hvis folk ikke skjønner det jeg sier, da kan jeg liksågodt holde kjeft. 


SVEIN TINDBERG OG ABRAHAMS BARN: En historie om myter og legender SVEIN TINDBERG OG ABRAHAMS BARN: En historie om myter og legender

(OSLO) Gikk du glipp av Svein Tindberg og Abrahams barn på Det Norske Teatret? En forestilling om tre verdensreligionene som møtes og vår kulturs stamfedre? Nå er det mulighet til å se denne fantastiske forestillingen 4/9, 25/9, 15/10, 17/10 og 2/11 2019.

 


DET NORSKE TEATRET. Komikeren Bjarte Tjøstheim om å leve med angsten DET NORSKE TEATRET. Komikeren Bjarte Tjøstheim om å leve med angsten (OSLO) Teaterstykket «Det går betre no» på Det Norske Teatret, av og med komikeren Bjarte Tjøstheim, ble ikke det showet mange ønsket å le av. Det ble det stikk motsatte. Første forestilling etter sommerferien, 23. august 2019.
 


DET NORSKE TEATRET: David Bowie og brutal-vakre Lazarus DET NORSKE TEATRET: David Bowie og brutal-vakre Lazarus (OSLO) Forestillingen Lazarus med David Bowies sanger og Enda Walshs tekst, ble en brutalvakker og uforutsigbar festaften på Det Norske Teatret. Det ble en kveld full av mennesker med frynsete sjeler – og et ørlite gnist av håp. Første Lazarusforestilling høsten 2019: 23. august. 


ATTENTATET 22. JULI 2011: De overlevde terror-bomben ATTENTATET 22. JULI 2011: De overlevde terror-bomben

(OSLO) 22. juli 2011. Da det smalt, raste tusen tanker gjennom hodene til Nille Lauvås og Harald Føsker. Det gikk ikke mange sekundene før de skjønte at det var et terrorangrep mot regjeringskvartalet i Oslo.

 


8 ÅR SIDEN UTØYA: Vi glemmer aldri vårt barnebarn Andreas 8 ÅR SIDEN UTØYA: Vi glemmer aldri vårt barnebarn Andreas

(SARPSBORG) Vi ble heldigvis ikke fanget av bitterhet da 18 år gamle Andreas ble drept på Utøya 22. juli 2011, sier besteforeldrene Gerd Sonja, Leif Georg og May Evy. 

 


TERJE FORMO: Feirer 30 år med Kaptein Sabeltann TERJE FORMO: Feirer 30 år med Kaptein Sabeltann (KRISTIANSAND) Terje Formo satt og jobbet med en tegning av noen av rollefigurene han skulle skrive om. - Mens jeg fargela, dukket navnet «Sabeltann» opp i hodet mitt. Hver dag i 2019, fra 5. juli til 31. juli, kl.15.00, seiler Kongen på Havet, Kaptein Sabeltann, inn i Kjuttaviga i Dyreparken i Kristiansand for å bli hedret av små og store sjørøvere. Og om kvelden spilles forestillingen Kaptein Sabeltann og Grusomme Gabriels Skatt. 


HANS-OLE SVEIA: Drammens-prest med togdilla HANS-OLE SVEIA: Drammens-prest med togdilla

(DRAMMEN) Drammenskaren Hans-Ole Sveia ble prest på Støren. Han har en underlig hobby. Han har 5000 slides av lokomotiv, godsvogner, personvogner, skiftetraktorer og rutebøker og notisbøker er stablet langs veggene. De er nøye sortert. 

 


ELIAS AKSELSEN: Gråt meg til et bedre menneske ELIAS AKSELSEN: Gråt meg til et bedre menneske (SKARNES) Vi var det reisende folket, vi var bannlyst hvor vi enn kom, sier Elias Akselsen, hjemmet vårt var ofte både stall og fjøs. Dyrene var snille, de ville oss ikke noe vondt. Nå er Elias Akselsen nominert til prestisjeprisen Nordisk Råds Musikkpris 2019. 


TONE SINDING STEINSVIK: Dronningen av Værket TONE SINDING STEINSVIK: Dronningen av Værket

(MODUM) Da ektemannen Kjell Steinsvik døde, tok Tone ansvaret. Nå er det hun som er sjefen på Blaafarveværket og har i en rekke år fylt det vakre stedet med utfordrende og vakre bilder. Tone Sinding Steinsvik ble i 2018 kåret til vinner av EUs Kulturminnepris/Europa Nostra Award 2018. Under årets offisielle sesongåpning i Glasshytta 11. mai gjentar Europa Nostra-organisasjonen tildelingen ved en lokal seremoni.

 


MITT LIV SOM ØYVIND: Duskelua MITT LIV SOM ØYVIND: Duskelua

(DRAMMEN) Jeg var klar til å erobre livet og verden. Med rød russelue, russebil, russekort, russedress – og den beryktede duskelua. Beviset på at sønnen hadde en fremtid. Det ble med lua... 

 


TINA NORDSTRÖM: Tinas beste fish `n` chips TINA NORDSTRÖM: Tinas beste fish `n` chips

(DRAMMEN) Hele 234 oppskrifter gir den svenske kokkeyndlingen Tina Nordström oss i boken Slik lager du min aller beste mat. Her finner du oppskriftene på hennes polynesiske spareribs, rødspette fish`n` ships og waldorfsalat. 

 


JAN IVAR NYKVIST: Glød på grillen JAN IVAR NYKVIST: Glød på grillen

(DRAMMEN) Jan Ivar Nykvist er Norges store grillmester. Prøv hans kveitefilet med grønnkål og eplesirup, reinsdyrfilet med grillet pære og ølsirup og en bringebærsuppe med grillet fersken og pisket limerømme.

 


EVEN RAMSVIK: Even den beste EVEN RAMSVIK: Even den beste (OSLO) Besteforeldrene tok vare på en tegning da stjernekokken Even Ramsvik var fem år, en tegning av en svær etasjekake, en bløtkake på 60 etasjer - Det jeg pleide å tegne var mat, sier han. - Og jeg skrev med kronglete bokstaver: jeg vil bli kok! Jeg var fryktelig tidlig ute. Nå er Even Ramsvik en av Norges beste kokker. Kanskje den aller beste. 


VESTLIA RESORT: Påske-mamman VESTLIA RESORT: Påske-mamman (GEILO) Dette er en hyllest til påskemamman, hun som hadde varm kakao i termosen, appelsiner og Kvikk Lunsj i ryggsekken og solkrem i anorakken. Hun var i påskeberedskap når alt annet sviktet.  


«« First « Previous |1 2 3 4 5 6 7 8 9 | Last ››   

VisitDRAMMEN


Telefon 32 23 40 70
Mobil 95 07 48 51

Epost post@visitdrammen.no

Redaksjonen

Øyvind Risvik 

Telefon + 47 909 11 326 
mail@risvikmedia.no

Annonser

Geir Dahl

Telefon + 47 950 74 851

post@visitdrammen.no


Geir Dahl 
Telefon +47 950 74 851
Epost post@visitdrammen.no

Geir Dahl 
Telefon +47 950 74 851
Epost post@visitdrammen.no

Visit Media AS

Tlf 977 50 909

Epost post@visitdrammen.no
Web visitdrammen.no