Nettmagasinet FRIMINUTT

GRETE OG JEANETTE ROEDE: Livsgleden GRETE OG JEANETTE ROEDE: Livsgleden (OSLO) Jeg ser mer og mer rekkevidden av hva mamma har gjort, sier Jeanette Roede. Jeg er stolt og ydmyk. 21. januar fyller Norges store slankedronning, Grete Roede, 78 år. Av Øyvind Risvik.

 


AUDREY HEPBURN: Mote-prinsessen AUDREY HEPBURN: Mote-prinsessen

(DRAMMEN) 20. januar 1993 døde Audrey Hepburn og i år er det 60 år siden hun og Fred Astaire slo til med filmen Funny Face. Etter denne filmen ble hestehale, svart høyhalset genser og capribukser populære. Av Øyvind Risvik.

 


ANNE KARIN ELSTAD: Savnet av mor ANNE KARIN ELSTAD: Savnet av mor

(OSLO) Jeg møtte forfatteren Anne Karin Elstad bare et år før hun døde. Vi snakket om kjærlighet, sorg, savn, sykdom og om styrken hun arvet av moren. Anne Karin Elstad ble født 19. januar 1938 og døde 74 år gammel. Av Øyvind Risvik.

 


MORTEN THORVALDSEN: Livet ingen selvfølge MORTEN THORVALDSEN: Livet ingen selvfølge (OSLO) Da jeg overlevde den kraftige kollisjonen, lærte jeg at livet ikke er en selvfølge, sier konserndirektør ved Olav Thon Gruppen, Morten Thorvaldsen. For et par år siden ble han tildelt HSMAI Veiviserpris for innsatsen for reiselivet i Norge. 17. januar fylte reiselivsnestoren 60 år. Av Øyvind Risvik.  


KONG OLAV: Kongens livretter KONG OLAV: Kongens livretter

(DRAMMEN) Kong Olav likte seg best når det var ruskete vær og mye vind og sjø. Han spiste gjerne kjøttkaker eller lammefrikasse, i en kjele, pakket i en liten kasse og isolert med treull. Her er oppskriftene. 17. januar er det 26 år siden gamlekongen døde. Av Øyvind Risvik.

 


DE NYE MAT-, REISE- OG LIVSSTILS-MAGASINENE: Norden – der hvor opplevelsene er DE NYE MAT-, REISE- OG LIVSSTILS-MAGASINENE: Norden – der hvor opplevelsene er (DRAMMEN) Nordiske perler og Friminutt er to annerledes og innholdsrike magasin på nett. Vi har dette innholdet: Kjente mennesker, opplevelser, kåserier, livsstil, mat og spennende reisemål. Av Øyvind Risvik. 


KARL SUNDBY: Mine skyggesider KARL SUNDBY: Mine skyggesider (OSLO) Livssituasjonen vår gjorde at min barndom ble forvirrende og utrygg, jeg ble en rastløs og bråkete guttunge. Nå er jeg bare bråkete. 21. januar åpner Karl Sundby sin personlige utstilling Nomaden – den som reiser. Av Øyvind Risvik. 


GUNNAR "KJAKAN" SØNSTEBY: Ikke tilgivelse, men forsoning GUNNAR "KJAKAN" SØNSTEBY: Ikke tilgivelse, men forsoning (OSLO) Kan man tilgi et helt folk, en nasjon, for de overgrepene som ble begått? Her er svaret Gunnar "Kjakan" Sønsteby ga meg. "Kjakan" ble født 11. januar 1918 og døde 94 år gammel. Av Øyvind Risvik. 


ARNE SCHEIE: TV-legenden ARNE SCHEIE: TV-legenden

(OSLO) Arne Scheie angrer ikke på noen ting. - Jeg skulle kanskje ha valgt en helt annen vei enn jeg gjorde. Men så viser det seg at livet ble til mens jeg gikk. Arne Scheie fyller 73 år 7. januar. Jeg møtte en kar jeg respekterer og beundrer. Av Øyvind Risvik.

 


DÜSSELDORF: En sjarmerende tysk ølperle DÜSSELDORF: En sjarmerende tysk ølperle (DÜSSELDORF) Han balanserer sine utallige velfylte glass mellom høye bord og tørste gjester, kelneren på kneipa Uerige i Düsseldorf. Det er mange gjester som skal slukke tørsten. Jeg er en av dem. Av Øyvind Risvik. 


JAN ANDERS ARNEBERG: Han overlevde Åsta-ulykken JAN ANDERS ARNEBERG: Han overlevde Åsta-ulykken (HAMAR) Togene kolliderte ved Åsta stasjon, kl 13.12.35 i 2000. 19 mennesker omkom. 69 overlevde. Jan Anders Arneberg var en av dem. Her er hans historie. Av Øyvind Risvik 


KAI ZAHL: Kjempet for de svakeste KAI ZAHL: Kjempet for de svakeste

(SANDE I VESTFOLD) Kai Zahl var grunnleggeren av organisasjonen Dissimilis, en unik organisasjon for utviklingshemmede. Her er et av mine siste møter med legenden Kai. Han fortalte meg om kampen for å gi sønnen Børge et verdig liv. Kai Zahl ble født 3. januar 1932 og døde 5. november 2015. Av Øyvind Risvik.

 


GHETTO NUOVO: Det jødiske livet i Venezia GHETTO NUOVO: Det jødiske livet i Venezia (VENEZIA) Bli med til Ghetto Nuovo, tragediens bydel i Venezia. Ghettoen ble opprettet i 1516 og markeres med en 500 års utstilling om det jødiske livet i Venezia. Av Øyvind Risvik. 


MITT LIV SOM ØYVIND: Jeg ville bli som Sonny Liston MITT LIV SOM ØYVIND: Jeg ville bli som Sonny Liston

(TØNSBERG) Har du ingen idrettshelter som kan holde hjerteinfarktet unna, spurte fastlegen. Dum som jeg er svarte jeg: bokseren Sonny Liston. Dagen etter tok jeg boksetimer hos Harald. Av Øyvind Risvik.

 


ESPEN HAAVARDSHOLM: Morfar Martin Linge var min store helt ESPEN HAAVARDSHOLM: Morfar Martin Linge var min store helt (OSLO) Krigshelten Martin Linge var Espen Haavardsholms morfar. - Hvis han hadde fått leve, hadde han ikke likt alle de som solte seg etter krigen, av en innsats de ikke var med på. Av Øyvind Risvik. 


JULIUS I DYREPARKEN. Rampungen som ble berømt JULIUS I DYREPARKEN. Rampungen som ble berømt

(KRISTIANSAND) 26. desember for 37 år siden ble det født en rampunge i Kristiansand. Julius ble han døpt. Pappa Edvard Moseid i Dyreparken fikk et familiemedlem som var mer enn uskikkelig, og familien Risvik fikk en venn for livet. Av Øyvind Risvik.

 


HEIDI KØHN: Min vei tilbake til livet HEIDI KØHN: Min vei tilbake til livet

(OSLO) Heidi Køhn mistet mann og sønn i tsunamien i Thailand i 2004. «Hvor er mine? Hva kan ha hendt dem? Er dette virkelig? Skjer det? Eller er det bare en drøm?» Av Øyvind Risvik.

 


WILLIAM KRISTOFFERSEN I OLE IVARS: Pia, du gir drømmen min mening WILLIAM KRISTOFFERSEN I OLE IVARS: Pia, du gir drømmen min mening (RÅHOLT) William Kristoffersen i Ole Ivars på 65 år er gift med 17 år yngre Pia. - Vi er som resirkulerte tenåringer, fulle av pågangsmot og iver. Av Øyvind Risvik. 


JULEHILSEN FRA AUD OG ØYVIND: Julelysene i skogen JULEHILSEN FRA AUD OG ØYVIND: Julelysene i skogen (JULEN 2016) Vår julehilsen til dere alle: Det var en stjerneklar kveld i skogen. Nysnøen dekket marken og skogen var som en romantisk eventyrverden. Da skjedde det et under… Av Aud og Øyvind Risvik. 


MITT LIV SOM ØYVIND: Juleloddene som var falske MITT LIV SOM ØYVIND: Juleloddene som var falske (DRAMMEN) Hva slags nisse er du? Kommer du her og selger falske lodd for misjonen? Av Øyvind Risvik. 


«« First « Previous |1 2 3 4 5 | Last ››   

VisitDRAMMEN


Telefon 32 23 40 70
Mobil 95 07 48 51

Epost post@visitdrammen.no

Redaksjonen


Øyvind Risvik 
Telefon +47 909 11326 

Epost mail@risvikmedia.no


Geir Dahl
Telefon +47 950 74 851
Epost post@visitdrammen.no

Annonser

Visit Media AS


Postboks 819, 3007 Drammen
Tlf 32 23 40 70

Epost post@visitmedia.no
Web visitmedia.no