Nettmagasinet FRIMINUTT

MITT LIV SOM ØYVIND. Karen Blixen – dronningen av Rungstedlund MITT LIV SOM ØYVIND. Karen Blixen – dronningen av Rungstedlund

(NEJLINGE) Karen Blixen var merket av livet. Men med en vakker bukett liljer er det som om hun står ved døren til Rungstedlund og ønsker oss velkommen. 7. september 1962 døde hun, 77 år gammel, Av Øyvind Risvik.

 


MITT LIV SOM ØYVIND. Underet ved Helenes kilde MITT LIV SOM ØYVIND. Underet ved Helenes kilde

(NEJLINGE) I Tisvildeleje vaklet de fra Sankt Helenes helbredende kilde til pilegrimskirken i Tibirke. Mange våknet opp fra det døde og ble friske, bare ikke landsbyens superhurpe. Hun var skinndød. Av Øyvind Risvik.

 


MITT LIV SOM ØYVIND. Drømmen om å bli en kroeier MITT LIV SOM ØYVIND. Drømmen om å bli en kroeier

(HUMLEBÆK) Folk skulle ligge på sine knær for å få våre hemmelige danske kro-oppskrifter, og TV-kanalene skulle stå i kø for å få oss som gjestekokker. Jeg ville være kokk på Gamle Humlebæk Kro i Danmark. Av Øyvind Risvik.

 


MITT LIV SOM ØYVIND. Vårt kongelige danske paradis MITT LIV SOM ØYVIND. Vårt kongelige danske paradis

(NEJLINGE) Bli med til det dramatiske, vakre og eksotiske Danmark, til landet som er som et maleri, som viser oss det vi trenger for å finne tilbake til den etterlengtede roen og freden. Egentlig er det her sjelen vår er. Av Øyvind Risvik.

 


CHRISTER BERENS: Vin – min store lidenskap CHRISTER BERENS: Vin – min store lidenskap

(GEILO) 30. september – 2. oktober er det vinfestival på Geilo. Til Vestlia Resort kommer vinkjenneren Christer Berens. Her er hans svensk/norske historie. Av Øyvind Risvik.

 


KATHARINE HEPBURN: Hemmelig elskov KATHARINE HEPBURN: Hemmelig elskov

(HOLLYWOOD) I over 25 år elsket Katharine Hepburn Spencer Tracy i hemmelighet. Da han døde fikk ikke Katherine en gang komme i begravelsen. Det eneste hun hadde igjen etter ham, var hatten. 29. juni 2003 døde Katharine Hepburn, 96 år gammel. Av Øyvind Risvik.

 


TROND BOLLE: Krigshelten TROND BOLLE: Krigshelten

(VESTBY) Trond Bolle og tre andre norske soldater ble for seks år siden, 27. juni 2010, drept av en veibombe i Faryab-provinsen i Afghanistan. Av Øyvind Risvik

 


BLAAFARVEVÆRKET 2016: Møter med Kai Fjell BLAAFARVEVÆRKET 2016: Møter med Kai Fjell

(MODUM) I hele sitt liv var Kai Fjell elsket, særegen og tidløs. Han var en unik kunstner. Til sommeren kan du møte hans vakre malerier på Blaafarveværket. Utstillingen starter 7. mai 2016. Av Øyvind Risvik.

 


KARI DIESEN: Mor avskydde fordommer KARI DIESEN: Mor avskydde fordommer

(OSLO) Mor lærte meg tidlig at alle mennesker er like gode, ingen er bedre enn andre. Denne rausheten er det viktigste jeg har tatt med meg videre i livet, sier sønnen Andreas Diesen. Av Øyvind Risvik.

 


MITT LIV SOM ØYVIND: Tannlegen luktet svovel MITT LIV SOM ØYVIND: Tannlegen luktet svovel

(DRAMMEN) «Øyvind til tannlegen», sa hun humørløst, og det var svovellukt i lufta. Hun var beryktet over hele Drammen. Hun var tannlege på Danvik folkeskole. Av Øyvind Risvik.

 


MITT LIV SOM ØYVIND: Mine foreldres «love story» MITT LIV SOM ØYVIND: Mine foreldres «love story»

(ÅL I HALLINGDAL) Hun stirret ømt på ham, ømt på buketten med prestekrager. Egentlig burde hun klype seg i armen også, tenkte hun. Året etter ble de gift i Ål kirke. Av Øyvind Risvik.

 


ATLE NIELSEN: Far var snill, fraværende og distré ATLE NIELSEN: Far var snill, fraværende og distré

(OSLO) Atle Nielsen forteller festlige og alvorlige historier om faren, radiolegenden Otto Nielsen: Han hadde syv søstre og én do! Ikke rart far hadde selskapsblære hele livet! 19. juni i 1909 ble Otto Nielsen født. HER forteller sønnen Atle historier fra farens liv. Av Øyvind Risvik. 

 


PAUL MCCARTNEY: Rektorens lidenskap PAUL MCCARTNEY: Rektorens lidenskap

(OSLO) Det var så mye mer enn musikk, det var hår, mote og politikk, sier høyskolerektor Trond Blindheim, - The Beatles var dannelsesidealene våre. 18. juni fyller Paul McCartney 74 år. Av Øyvind Risvik

 


GRETE FAREMO: Hjelper ikke å skygge unna GRETE FAREMO: Hjelper ikke å skygge unna

(OSLO) Jeg er farget av at min far satt i tyske utryddingsleir, sier Grete Faremo. - Respekten for menneskeverdet var tidlig et tema hjemme. Den har alltid fulgt meg. Av Øyvind Risvik.

 


TORE PETTERSON: Min ensomme kamp TORE PETTERSON: Min ensomme kamp

(DRAMMEN) Du kjenner ham fra en rekke TV-program. Som ung var Tore Petterson forelsket i en gutt. - Dette måtte jeg snakke med noen om, noen jeg stolte på. Da sto Eva Pedersen der med rak rygg - og mye omsorg. Av Øyvind Risvik.

 


LIV ARNESEN: Første kvinne alene til Sydpolen LIV ARNESEN: Første kvinne alene til Sydpolen

(OSLO) Liv Arnesen var den første kvinnen som gikk alene til Sydpolen. Nå er det elven Ganges som står for tur. - Lytt til det som får hjertet til å banke litt raskere eller som får blodet til å renne fortere, sier hun. 1. juni fyller tøffingen 63 år. Av Øyvind Risvik.

 


MITT LIV SOM ØYVIND: Gutten i Risvika MITT LIV SOM ØYVIND: Gutten i Risvika

(RØDØY PÅ HELGELAND) Bli med til husmannsplassen Risvika på Rødøy. Her vokste de opp med sorg og sykdom, mine besteforeldre, min far Ragnvald og hans 22 søsken. Det var et umenneskelig, intenst og tøft liv. Av Øyvind Risvik.

 


GÖRAN FRISTORP: Norgesvennen GÖRAN FRISTORP: Norgesvennen

(STOCKHOLM) Uten Norge hadde jeg ikke klart meg, sier Göran Fristorp. - Det finnes en kjemi mellom oss, som gjør at jeg treffer midt i blinken. 26. mai fylte Norgesvennen 68 år. Av Øyvind Risvik.

 


GRILLKONGEN CRAIG WHITSON: Lykken er en varm grill GRILLKONGEN CRAIG WHITSON: Lykken er en varm grill

(STAVANGER) Grillen gir hamburgeren noe ekstra, sier grillkongen Craig Whitson. - En passe dose røyk og de fine stripene bringer frem smilet. Her er noen flotte grilloppskrifter. Av Øyvind Risvik.

 


PER JORSETT: Tippoldefar Per fyller 96 PER JORSETT: Tippoldefar Per fyller 96

(OSLO) Å bli tippoldefar sprenger alle skjemaer, selv for en skøytespesialist som Per Jorsett. Han er tippoldefar til lille Lucas. I dag fyller NRK-veteranen 96 år. Gratulerer, Per. Av Øyvind Risvik.

 


«« First |1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 | Last ››   

VisitDRAMMEN


Telefon 32 23 40 70
Mobil 95 07 48 51

Epost post@visitdrammen.no

Redaksjonen

Øyvind Risvik 

Telefon + 47 909 11 326 
mail@risvikmedia.no

Annonser

Geir Dahl

Telefon + 47 950 74 851

post@visitdrammen.no


Geir Dahl 
Telefon +47 950 74 851
Epost post@visitdrammen.no

Geir Dahl 
Telefon +47 950 74 851
Epost post@visitdrammen.no

Visit Media AS

Tlf 977 50 909

Epost post@visitdrammen.no
Web visitdrammen.no